Haber

NATO Genel Sekreteri Avrupa ülkelerine silah üretimini artırma çağrısında bulundu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile onlarca yıl sürebilecek bir çatışma ihtimaline karşı Avrupa ülkelerini silah üretimlerini artırmaya davet etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’daki savaşın ikinci yıl dönümü olan 15 Şubat’ta yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde Alman Welt am Sonntag gazetesine röportaj verdi. Bugün yayınlanan röportajda Stoltenberg, Avrupa ülkelerinden silah üretimini artırmalarını istedi. Stoltenberg,

Ukrayna’ya tedarikin hızlandırılması ve NATO’nun stoklarının yenilenmesi için sanayi üssünün daha hızlı yeniden yapılandırılması ve genişletilmesi gerektiğini belirtti. Stoltenberg, “Bu, barış zamanındaki yavaş üretimden çatışma zamanındaki yüksek tempolu üretime geçiş anlamına geliyor” dedi. Stoltenberg, serbest piyasa ekonomilerinde silah üreten şirketlerin üretimlerini artırmak için sözleşmeler imzalamaları gerektiğini vurguladı.

Kendimizi onlarca yıl sürebilecek bir çatışmaya hazırlamalıyız.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya ekonomisini uzun bir savaşa hazırladığını belirten Stoltenberg, “Rusya tüm ekonomisini savaşa yönlendirdiği için güvenliğimiz için daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Yeter ki güvenliğimize yatırım yapalım ve birlik içinde kalalım. Her türlü saldırıyı caydırmaya devam edeceğiz. NATO, Rusya “Rusya ile savaş istemiyoruz. Ancak onlarca yıl sürebilecek bir çatışmaya kendimizi hazırlamamız gerekiyor” diye konuştu. Stoltenberg, “Rusya’nın eylemlerini yakından takip ediyoruz ve ittifakın doğu kesimindeki varlığımızı artırdık. Putin Ukrayna’da kazanırsa Rus saldırganlığının diğer ülkelere yayılmayacağının garantisi yok. Şu anda en iyi savunma Ukrayna’yı desteklemek ve NATO’nun askeri yeteneklerine yatırım yapmaktır. “Caydırıcılık ancak inandırıcı olduğunda işe yarar” dedi.

Stoltenberg ayrıca Rusya’nın şu anda hiçbir NATO ülkesine yönelik doğrudan askeri tehdidinin bulunmadığını da belirtti. – BERLİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu